FIBERGLASS GRP LEVHA

Fiberglass levha , çok ince cam telciklerinden üretilen bir maddedir. Fiber glass. İnce ve elastik lifler veya flamanlar şeklinde çekilen cam.Nisbeten kaba lifler halinde, Eski Mısır’dan beri tabak, bardak, şişe ve vazo süslemesinde kullanılmaktadır. Benzer cam işleyiciler de yüzlerce yıldır kullanılmaktaydı.kaplama ile dokum ürünlerinde yaygın olarak kullanılır. Ayrıca birçok plastik ürünlerinde güçlendirici olarak da kullanıldığında ortaya çıkan bileşik maddelere de (örneğin, GRP "camla güçlendirilmiş plastik") halk arasında "Cam elyafı" adı verilir.

Eritilmiş haldeki camın küçük deliklerden,akıtılıp katılaştırılması sonucu üretilir. Isıl iletim katsayıları düşük olduğundan yalıtım malzemesi olarak kullanılırlar. Ayrıca yüksek mukavemet değerleri nedeniyle diğer malzemelerle birleştirilerek kompozit malzeme üretiminde kullanılır. Birinci Dünya Savaşında Almanlar ince cam liflerini asbest yerine kullandılar. 1938’de ABD’de cam lifi, ticari olarak piyasaya sürüldü. İkinci Dünya Savaşı sırasında cam lifi elde edilmesi yönünde yeni teknikler geliştirildi. Günümüzde pek çok tür kimyasal bileşimde elde edilmektedir. Bu kadar çeşitli olması, eritme ve çekme işleminde kolaylık sağlanması ve daha önemlisi, kimyasal ve atmosfer etkilerine dayanıklılık bakımındandır. Bu gaye ile en iyi cam lifi, arıtılmış kuarstan elde edilir. Ayrıca birleşimde esas olarak çok dayanıklı borosilikatler bulunur.Ayrıca kimyasal dayanıklılığın önemli olmadığı durumlarda, şişe ve pencere camı imalatında olduğu gibi, sodyum ve karbonat da kullanılır. Uygun bileşim seçildikten sonra, üretim iki çeşit yapılabilir. Sürekli lif sisteminde, lifler yumak şeklinde sarılır.Parça lif sisteminde ise 15-38 cm arasında boyları rastgele olan lifler üretilir. Sürekli liflerde eritme işleminden sonra bloklar haline getirilir.Sonra tekrar eritmek üzere fırına kontrollü bir şekilde atılır. Bu fırın haznesinde dakikada 3600,000 metre hızla çekilir. Çekme çapı genellikle 0,00025-0,00125 cm arasında seçilir.Yeni bir gelişme de çok ince liflerin elde edilmesidir.Yeni tekniklerle 0,00076 mm çapa, hatta daha aşağı inmek mümkün olmaktadır. Parça lif sisteminde ise lifler çekme yerine, hava veya buhar üflemesi suretiyle elde edilir. Lifler bir ağ şeklinde, bir bobine sarılır. Bu tür lifler ayrıca bant üzerinde toplanıp, hasır şeklinde de elde edilebilir.

Cam yünü ise benzer şekilde hava ve buhar üflemesiyle elde edilir.Yalnız üretim şartları daha değişiktir. Kısa, farklı çaplarda lifler bantta toplanır.

Bu şekildeki liflerin yoğunluğu 24 kg/m3tür.

500°C kadarlık bir sıcaklıkta kullanılabilirler. Bunlar ayrıca bir tür seçimle birleştirilerek istenilen sıklığa getirilebilir. Organik bağlayıcı reçinelerden dolayı ancak 400°C ye kadar dayanıklıdır. Cam yünü ısı yalıtkanı olarak yaygın bir şekilde kullanılır. Dış duvarlarda, evlerin çatısında ve diğer binalarda, sıcaklık ve yüzde bir nem geçirmez tabaka olarak kullanılır. Çok hafif cam yünü de uçaklarda ısı ve ses yalıtkanı olarak kullanılır. Bu suretle ağırlık azaltılmış ve yangına karşı direnç sağlanmış olur. Değişik bir kullanış yeri de uzay elbiseleri ve uzay gemilerindedir.

Ev aletlerinde, fırınlarda, su ısıtıcılarda, buzdolaplarında ve dondurucularda cam yünü vazgeçilmez yalıtım malzemesidir. Boruların ve kazanların yalıtımında da çeşitli türleri kullanılır. Hava filitreleri, kaba cam yününden de yapılır.Cam yününden, tekstil makinalarında yapılacak az bir değişiklikle çok farklı tür, genişlik ve kalınlıkta şeritler, ip ve halatlar süs için kullanılan 0,0008-0,058 cm arasında kumaşlar elde etmek mümkündür. Nem’e ve ateşe dayanıklı olması çok çeşitli yerlerde kullanış sahası bulmasına sebeb olmaktadır. Organik maddelere göre iki, hatta dört kat daha fazla mukavemete sahiptir. Daha önemlisi bu dayanıklılığını sıcaklık arttıkça diğer malzemeler gibi kaybetmez Elektrik sanayiinde kablolar, motorlar, jeneratörler, transformatörler ve elektronik aletlerde yalıtım malzemesi olarak yaygın bir kullanım alanına sahiptir.

İkinci Dünya Savaşında plastik reçine ile birleştirilen cam yünü, çelik alüminyum ve titanyum ile mukayese edilebilecek mukavemete sahip bir malzeme ortaya çıkarır. Bu tür malzeme önce askeri amaçlarla, radarların saklanmasında, uçaklarda ve deniz savaş araçlarında kullanılmıştır. Daha sonra kullanma sahası genişlemiş ve hemen hemen her türlü imalatta, hafifliği, ateşe dayanıklılığı ve mukavemeti yönünden tercih sebebi olmuştur.Cam lifleriyle güçlendirilmiş plastik büyük uçaklarda, borularda, kaynakcı kalkanlarında ve benzeri pekçok değişik yerlerde kullanılmaktadır.

Türkiye’de fiberglas üretimi ihtiyacı karşılayacak seviyededir. Bina izolasyonu ve ısı yalıtımı isteyen yerlerde kullanılmak üzere cam yünü üretilmektedir.

Yurdumuzda, su, yağ ve kimyasal madde tanklarında, bazı otomobillerin kaportaları, yat gövdeleri ve diğer deniz taşıtlarının çeşitli kısımlarında fiberglas levhalar kullanılmaktadır.

Asit Deposu Asit Deposu Ctp Kaplama Asit Kazan Kaplama Asit Kuyusu ctp Polyester Kaplama

Asit Pota İzolasyon Asit Havuzu Kaplama Asit Tankı İmalat Kurulum Ve Uygulama

fiberglass izolasyon Asit uygulama İşleri Asit Yüzey İzolasyon

Asit Zemin Kaplama Asidik Zeminlerin Kaplaması Betonarme- BETON Asit Zemin Yalıtım

HİZMET VERDİĞİMİZ ALANLAR VE BÖLGELER Tıklayınız.

ASİT HAVUZLARI ASİT TANKLARI İMALATI & CTP POLYESTER KAPLAMA VE İZOLASYONU

SU ARITMA TESİSLERİNİN DEPO İMALATI &POLYESTER CTP KAPLAMASI

POLYESTER & FİBERGLASS & CTP İMALATLARI

CTP SAKSI İMALATI ÖZEL PROJELER POLYESTER FİBERGLAS PEYSAJ SAKSILARI

BETON KALIPLARI TAMİRAT VE İMALATLARI FİBERGLASS&POLYESTER&CTP KARDELEN ÇİÇEKLERİ

CTP KAPLAMA İŞLERİ FİBERGLAS İZOLASYON POLYESTER ÜRÜN İMALATI

POLYESTER SAKSI İMALATLARI POLYESTER SU DEPOSU İMALATI ELOKSAL HAVUZ CTP KAPLAMA

ÇATI VE DERE İZOLASYONU SU YALITIMI TERS TAVAN ÇALIŞMALARI TEKNE TAMİRATI

CTP POLYESTER SÜTÜN KALIP İMALATI POLYESTER PLAKA LAR

CTP ASİT TANK İMALATI FİBERGLASS KAPLAMA POLYESTER DÖKÜM polyester fiber ürün imalati

 

DEKORATİF-DÜZ-KARE-SİLİNDİRİK-DİKDÖRTGEN SAKSI YAPIMI

ASİT ZEMİN KAPLAMA.

Asit Havuz Ve Kazanlar

 


 

Copyright © 2000 - 2016  (DÜŞMEZ POLYESTER FİBERGLASS ) materyallerin izinsiz kullanımı ve kopyalanması yasaktır.

ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ 1. KISIM OSMANGAZİ CADDESİ NO:16 MERKEZ-TOKAT

info@dusmezpolyester.com

İzolasyon, kaplama, yalıtım, kalıp, üretim, imalat

Gsm: 0 (507) 406 35 32