FİBERGLASS URETIM,CTP TEKNIKLERI,FIBERGLASS YAPIMI, KAYNAK DUSMEZ POLYESTER FIBER GLASS

FİBERGLASS ÜRETİMİ, CTP TEKNİKLERİ,FİBERGLASS YAPIMI,FİBERGLASS ÜRETİMİ

FİBERGLASS ÜRÜN ÜRETİMİ tanımak için önce fiberglas uygulamasında kullanılan hammaddeyi bilmek gerekiyor, daha sonra uygulamaya yardımcı malzemeler, son olarak uygulama şeklidir.

fiberglas'ı oluşturan hammaddeler?: Koruyucu tabaka, polyester reçine, Cam elyaf ve yardımcı hammaddelerdir. Koruyucu tabakalar: jel kot, renkli jel kot, selülozik boya, poliüretan boya, akrilik kaplama şekilleri vardır. İnsan vücudunu deri nasıl koruyorsa, fiberglas parçayı bu kaplama malzemeleri korur. Fiber glass ürününü bu yardımcı kaplama malzemeleriyle kaplamazsak nem, elyaf tabakasının içerisine girerek fiberglas yapımı çürütür. Bazı firmalar polyester reçinesinin içerisine aerosol tozu koyarak kendi jel kotlarını kendileri yapmaya çalışır, bu yöntem inşaat kalıpları ve bazı uygulamalarda sorun yaratmaz fakat, hassas parçalarda osmoz gibi çok büyük sorunlar yaratabilir.

jel kot?: polyesterin modifiye edilmesi sonucunda oluşur. İçine aerosol ile birlikte bir takım kimyasal ajanlar katılması suretiyle oluşur. Kullanım amacı nemin cam elyafa ulaşmamasını sağlar ve parlak pürüzsüz yüzey oluşturur. Kaplama malzemesi gibi düşünülebilinir. Yaklaşık 0,8 mm et kalınlığındadır çok kalın olursa kırılmasına sebep olur. İçinde elyaf vs yoktur duvara boya sürüyormuş gibi fırça, rulo veya tabanca ile zemine uygulanır. Akmaması için thixotropic karakter veren bazı ajanlar vardır kullanım yerine göre çeşitli jel kot çeşitleri vardır.

Örneğin; Yatlarda ctp teknikleri kullanılan jelkotla, otomotivde kullanılan jelkot farklıdır. Birinden deniz suyuna karşı dayanıklılık beklenirken, diğerinden darbelere karşı dayanıklılık beklenilir. renkli jel kot: jel kotun içerisine renk vermesi için pigment pasta katılır. Karışım oranı ortalama %10 dur. Pigment pastasının kalitesi çok önemlidir. çünkü, aynı rengi bir çok elementten yapmak mümkün olabilir. Kaplamanın önemi içine karıştırılan pigment pastasının orantısı ile yakından alakalıdır. jel kotun markasıyla pigment pastanın markasının aynı olmasına dikkat etmek gerekir.

Reçine: Uygulama amaçlarına göre polyester, izoftalik, Vinil ester, epoksi vs. reçineler kullanılabilir. Betonun içindeki kum gibi düşünülebilinir. kum, demirsiz nasıl dayanıksızsa reçinelerde elyafsız dayanıksızdır. görsel amaçlı sek olarak kullanıldığı alanlar vardır buna polyester döküm diyebiliriz. Polyester fiyatı en uygun olan reçinelerdir. kullanım alanına göre seçim yapılır.

Örneğin; Kimyasal tank amaçlı kullanılacak bir fiber glasın reçinesi ile, yüzme havuzu amaçlı kullanılacak bir havuzun reçinesi aynı polyester reçinesi değildir. Fiberi çok iyi bilmeyenlerin en çok hata yaptığı konulardan birisi budur. Su dayanımı diğer reçinelere göre daha zayıftır. bu sebeple fiber teknelerin su ile temas eden kısımları Vinil ester reçine ile yapılırken diğer kısımları polyester reçine ile yapılır uygulama sonrası yerine göre %2 ye kadar çekme yapmaları ve sararma oluşumu en büyük dezavantajlarıdır. 1000 mm. üretilen bir polyester plaka 998 mm ye kadar çekecektir.

Son yıllarda özellikle kalıplar için, içine bazı dolgular katılarak modifiye edilmiş çekmeyen polyester reçineler polyesterin ilerleyen zamanlarda çekme dezavantajını yok edecekmiş gibi görünüyor. jel kotlar, pigment pastaları polyester türevleridir. Genellikle sertleştirici olarak mek peroksit kullanılır. İçerisine %1-2 oranında atılması sonucu polyester reçine sertleşir.

Vinil ester: Çok üstün su dayanımı ve uygulama yerine göre kimyasal dayanımı vardır. Fiyatı polyestere göre 2-3 kat civarında fazladır. Sertliğinde polyestere göre üst düzeydedir. son yıllarda Vinil ester den türetilen jel kotlarda özel amaçlı kullanılmaya başlamıştır. Kaliteli fiber yatların alt yüzeyleri ilk katları Vinil ester den yapılmaktadır. Rüzgar güllerde üstün dayanımlı olması gereğinden dolayı genellikle Vinil esterden yapılır.

Epoksi: kimyasal dayanımı en üstün reçinedir. Ultraviyole dayanımı en kötü olan reçinedir. ctp kaplamalarda Vinil ester kullanılmaktadır. Kimyasal direnci çok yüksek bir yapısı vardır. Lakin, günümüzde bir çok kaplama işi yapıyorum diyerek piyasaya çıkanlar vardır bu kaplama yapanlar Vinil ester yada kimyasala dirençli reçine kullanmak yerine en ucuz polyester reçinesi uygulamaktadırlar. Bu işi yaptıran müşteriler kişiler kimyasala dayanıklı reçine nedir? Vinil ester nedir? bunları bilmezler sadece verecekleri toplam paraya bakarlar. Sonrasında mağduriyeti yine parayı veren müşteri yaşar. Bu tip yanlışlara düşmemek için çok iyi araştırılmış işinin erbabı, ehli firmaları bulup yaptırmaları gerekmektedir. Bununla ilgili daha fazla bilgi için düşmez polyester fiberglass firmamız ile iletişime geçiniz.

Kullanım amacına göre elyafsızda kullanılabilir. kimya atölyelerinde korozyona karşı yapılan ızgaralar genellikle epoksi reçinelerden üretilir.

Cam elyaflar: cam elyaf, roving elyaf, kırpılmış elyaf, dokuma elyaf, aramid, Korom at, karbon elyafı, kor tel vs. gibi çeşitleri vardır. Reçinesiz kullanılmazlar betonun içindeki demir gibi düşünülebilinir veya insan vücudundaki kemik gibi..

fiberglass üretimi malzemelerin mukavemet ölçüleri içinde bulunan elyaf oranı ile doğru orantılı olarak artacaktır. Bir fiberglass malzemede elyaf oranı ne kadar yüksekse o kadar sağlamdır demektir. Cam elyaf: Türkiyede' ki tek üreticisi Şişecam cam elyaftır. Son yıllarda orta doğudan ithal edilmeye başlandığı gibi, boy tek firmasının bayiliğini yaptığı Vetrotex markasında vardır. Ülkemizde genellikle toz bağlayıcı elyaf kullanılmaktadır. Avrupa' da ise genellikle kimyasal bağlayıcı elyaf kullanılmaktadır. Birim, metre karedeki ağırlığına göre isimlendirilir.

Örneğin, 1 m2 si 450 gr. gelen elyaf 450 lik olarak isimlendirilir. 300 lük, 450 lik ve 600 lük en çok kullanılan elyaf çeşitleridir. Cam elyaf El yatırması üretim tekniğindede kullanılır.

Kullanılan yardımcı malzemeler: mek peroksit, cobalt, fırça, rulo, cır cır alüminyum rulo, aseton, cila mek peroksit. Uygulama anında reçinelere, hava sıcaklığına, reçine çeşidine, üretilen parçanın büyüklüğüne, havadaki nem oranına göre karışım oranları %1 ile%2 arasında değişir.

Cobalt: reçinenin sertleşmesine hızlı reaksiyonuna katalizör görevi yapar. Mek gibi kullanım amacına ve yerine göre karışım oranı ayarlı olması gerekir. Fırça: kaplama malzemeleri fırça ile uygulana bilinir genellikle 3 numara fırça kullanılır. Reçinede fırça ile uygulanabilir. Rulo: genellikle reçine rulo ile ıslatılır büyüklüklerine göre çeşitleri çoktur. Uygulama alanının büyüklüğüne göre seçilir. Cır cır: üretim esnasında elyafa uygulanan polyesterin içindeki havayı sıkıştırmak maksadı ile kullanılır, uzunluğuna göre isimlendirilir. Aseton: kullanılan malzemeler ve el temizliği asetonla yapılır. Cila kalıp ayrıcı: Uygulama yapılmadan önce kalıba sürülür. Fiberin kalıba yapışmamasını sağlar. Su bazlı sıvı ayrıcı ve vax esaslı olanlar vardır.

Ctp, Fiberglas, Polyester Uygulama şekli?: Kalıba ilk önce cila bir bez yardımı ile sürülür. Yeteri kadar jel kota cobalt oranında ilave edilir. İyice karıştırıldıktan sonra bir fırça ile uygun kalınlıkta sürülür. jel kot kuruduktan sonra üzerine cam elyaf döşenir. Polyester karışımı da içine mek peroksit ilave edilerek iyice karıştırılır. Sonra, rulo ile kalıba sürülür. Alüminyum rulo çekmek suretiyle havası alınır. Uygun kalınlık sağlanana kadar aynı işlem devam eder. Sonra sertleşmeye bırakılır. Sertleşen fiber glas kalıptan sökülür. Kenar çapakları temizlenir. böylece fiberglass döküm üretimi tamamlanmış olur.

Ctp Polyester Kaplama ve İzolasyon, çeşitli polyester döküm işleri , Fiberglass kalıp İşleri, Asit Ortamlarının Kaplama İşleri firmamızın deneyimli personelince uygulanmaktadır.

İletişim Bölümünden Bize Ulaşarak Fiyat Alabilirsiniz.

 

Asit Deposu Asit Deposu Ctp Kaplama Asit Kazan Kaplama Asit Kuyusu ctp Polyester Kaplama

Asit Pota İzolasyon Asit Havuzu Kaplama Asit Tankı İmalat Kurulum Ve Uygulama

fiberglass izolasyon Asit uygulama İşleri Asit Yüzey İzolasyon

Asit Zemin Kaplama Asidik Zeminlerin Kaplaması Betonarme- BETON Asit Zemin Yalıtım

HİZMET VERDİĞİMİZ ALANLAR VE BÖLGELER Tıklayınız.

ASİT HAVUZLARI ASİT TANKLARI İMALATI & CTP POLYESTER KAPLAMA VE İZOLASYONU

SU ARITMA TESİSLERİNİN DEPO İMALATI &POLYESTER CTP KAPLAMASI

POLYESTER & FİBERGLASS & CTP İMALATLARI

CTP SAKSI İMALATI ÖZEL PROJELER POLYESTER FİBERGLAS PEYSAJ SAKSILARI

BETON KALIPLARI TAMİRAT VE İMALATLARI FİBERGLASS&POLYESTER&CTP KARDELEN ÇİÇEKLERİ

CTP KAPLAMA İŞLERİ FİBERGLAS İZOLASYON POLYESTER ÜRÜN İMALATI

POLYESTER SAKSI İMALATLARI POLYESTER SU DEPOSU İMALATI ELOKSAL HAVUZ CTP KAPLAMA

ÇATI VE DERE İZOLASYONU SU YALITIMI TERS TAVAN ÇALIŞMALARI TEKNE TAMİRATI

CTP POLYESTER SÜTÜN KALIP İMALATI POLYESTER PLAKA LAR

CTP ASİT TANK İMALATI FİBERGLASS KAPLAMA POLYESTER DÖKÜM polyester fiber ürün imalati

 

DEKORATİF-DÜZ-KARE-SİLİNDİRİK-DİKDÖRTGEN SAKSI YAPIMI

ASİT ZEMİN KAPLAMA.

Asit Havuz Ve Kazanlar

 


 

Copyright © 2000 - 2016  (DÜŞMEZ POLYESTER FİBERGLASS ) materyallerin izinsiz kullanımı ve kopyalanması yasaktır.

ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ 1. KISIM OSMANGAZİ CADDESİ NO:16 MERKEZ-TOKAT

info@dusmezpolyester.com

İzolasyon, kaplama, yalıtım, kalıp, üretim, imalat

Gsm: 0 (507) 406 35 32